Top 10 statiuni de schi din Europa

1. Kitzbuhel, Austria

kitzbuhel_austria

Kitzbuhel este una dintre cele mai cunoscute statiuni austriece pentru sporturi de iarna, situata intre Hahnenkamm (1712 m) si Kitzbuhler Horn (1996 m).  Are 170 km de partii excelent pregatite, 33 km de rute de schi marcate pe toate gradele de dificultate, parcuri de distractie pentru amatorii de snowboard, partii de sanius naturale, sute de kilometri de partii de schi fond si de rute de drumetie pe timp de iarna.

2. Cortina d`Ampezzo, Italia

cortina_d'ampezzo_italia

Aflat la o altitudine de aprox. 1224 in sudul Alpilor Dolomiti italieni si provincia Belluno, Venetia, Cortina d’Ampezzo a gazduit Jocurile Olimpice de iarna din 1956.  Sporturi de iarna practicabile: schi, snowboard, telemark, schi fond, drumetii cu schiuri de tura sau cu rachete de zapada, schi off-piste si elischi, sanius, bob, ice-climbing, snow-rafting. Posibilitati apres-ski: patinoar, popice pe gheata, terenuri de tenis acoperite, piscina acoperita, wellness, baruri, pizzerii,restaurante.

3. Chamonix, Franta

chamonix_franta_1

Avand 168 km de partii de schi, Chamonix este considerat „Mecca” alpinismului si al sporturilor montane. Asezata la 1.035 m altitudine, Chamonix iti ofera sansa de a schia de la 3.842 m altitudine, pe partii pentru toate categoriile de schiori, de la incepatori la avansati. Pe langa schi, se mai pot practica sbowboardul, patinajul artistic si de viteza, alpinismul sau hocheiul.

4. Zermatt, Elvetia

zermatt_elvetia

Regiunea de schi si snowboard Zermatt se inalta pana la altitudinea de 3900 m si este unul dintre regiunile cele mai inalte din lume.   Detine 12 partii pentru intermediari (29 km), 41 de partii pentru  avansati (109 km) si 21 de partii pentru experti (47 km),  9 km partii schi fond.

5. Val d’Isere, Franta

Skiers at Val d'Isere resort, France

Statiunea de schi Val d’Isere, situata la o altitudine de aprox. 1850 m, ofera domeniu schiabil de 300 km, cu 131 de partii, intinse pe un teren cu relief divers, propice pentru toate sporturile de iarna. Incepatorii au la dispozitie numeroase partii usoare, iar necunoscatorii, scoli de schi excelente.

6. Borovets, Bulgaria

borovets_bulgaria

Cea mai veche statiune montana din Bulgaria situata la 1390 m altitudine. Pe timp de iarna turistii din intreaga Europa pot folosi cei 45 km de partii cu dificultati diferite, partii pe care se schiaza pana la altitudini de peste 2.700 metri ale muntilor Rhodopi.

7.  Predeal, Romania

partie_clabucet

Predealul este una dintre cele mai apreciate statiuni din Romania oferind iubitorilor sporturilor de iarna un peisaj de vis, turistii se pot bucura de zapada pe cele 12 partii de ski din Predeal, din acestea partia Clabucet Sosire de nivel usor care este dotata cu nocturna si zapada artificiala, pe partia Clabucet Varianta de nivel usor zapada este suplimentata de tunuri ca si pe partia Subteleferic de grad dificil.

8. Zillertal, Austria

zillertal_austria

Zillertal – Tux este cea mai mare regiune de schi si snowboard din valea tiroliana Ziller. Cu  este 500 km de piste impecabile. Punctul culminant este ghetarul Hintertux, unde se poate schia tot anul. Zillertal Arena va ofera 3000 de rute, astfel legate intre ele incat schiorul sa aiba posibilitatea de a parcurge cat mai multe dintre ele.

9. Kranjska Gora, Slovenia

kranjska_gora_slovenia

Kranjska Gora este un mic oras aproape de granita cu Italia si Austria. Se alfa la o altitudine intre 810 si 1291 m,  lungime partii de  20 km – 2 km pentru avansati, 8 km cu grad moderat de dificultate si 10 km pentru incepatori, dar si partii pentru sanii (5 km), nocturna, ski touring, sector pentru competitii.

10. Quatre Vallees, Elvetia

quatre_vallee_elvetia

Quatre Vallees este situat in zona francofona a regiunii Wallis si este alcatuit din 5 subregiuni: Verbier, La Tzoumaz, Nendaz, Veysonnaz si Thyon. Quatre Vallees este una dintre cele mai mari regiuni de schi si snowboard din lume insumand 331 km partii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *