Top 10 peisaje din Romania

1. Manastire Barsana, judetul Maramures

Manastirea Barsana este situata in comuna cu acelasi nume din judetul Maramures. Asezamantul a fost construit la mijlocul secolului 16 de catre domnii Dragosesti care au mai ctitorit si manastirea de la Peri (Sapanta de azi).

barsana maramures

2. Transalpina, Drumul regelui

Transalpina, cunoscuta si sub numele de Drumul Regelui, traverseaza Muntii Parang, prin Statiunea Ranca din Gorj, leaga Oltenia de Transilvania si este cea mai inalta sosea din Romania atingand in Pasul Urdele altitudinea de 2145m

transalpina-drumul-regelui-dn-67c

3. Valea Doftanei, judetul Prahova

Valea Doftanei este o comuna din judetul Prahova, formata din satele Tesila si Traisteni. Inca se pastreaza spiritul vietii simple, unde casele taranesti, portul popular si traditiile locale sunt inca departe de a fi doar obiecte de muzeu sau mituri populare.

valea-doftanei-prahova

4. Muntele Gordon, judetul Harghita

In 2011, pe muntele Gordon din judetul Harghita a fost ridicata cea mai mare statuie a Lui Iisus din Europa de Est. Denumita “Inima Lui Iisus”, statuia are o inaltime de aproximativ 22 de metri, e construita din fier si otel inoxidabil.

muntele gordon , harghita

5. Sibiu

Prezentul si trecutul se imbina armonios in judetul Sibiu, sate traditionale si orase istorice, diversitate etnica si confesionala, abundenta de stiluri arhitecturale, viata culturala bogata inradacinate in secole de istorie.

sibiu

6. Cetatea Rasnov, judetul Brasov

Cetatea Rasnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orasului Rasnov din judetul Brasov, unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania.

cetate_rasnov

7. Delta Dunarii, judetul Tulcea

Delta Dunarii constituie un adevarat muzeu al biodiversitatii, o banca de gene naturala de valoare inestimabila pentru patrimoniul natural universal.

delta-dunarii

8. Lacul Colibita, Bistrita Nasaud

Lacul Colibita se afla foarte aproape de Bistrita Bargaului, localitatea aflandu-se in circuitul turistic al zonei. Formandu-se printr-un baraj de acumulare, Lacul Cobilita a fost creat din necesitatea unui spatiu de acumulare al apei. Potrivit scafandrilor pe fundul Lacului Cobilita se vad casele si copacii care au fost scufundate in urma cu cateva decenii. Odata ce apele Lacului seaca, aici se poate observa turla Bisericii din sat.

lacul colibita , bistrita nasaud

9. Cheile Rametului, judetul Alba

Cheile Rametului reprezinta cel mai mare obiectiv natural al partii centrale a Trascaului. Datorita elementelor pe care le gazduieste, Cheile Rametului au fost declarate rezervatie naturala complexa.

cheile rametului

10. Constanta

Constanta este un oras efervescent, ce imbina istoria milenara cu modernismul. Este un oras care celebreaza multiculturalismul, un oras in care civilizatia orientala se intalneste si se impleteste cu cea occidentala pentru a genera un spirit spectaculos si plin de viata.

constant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *