Info utile Emiratele Arabe Unite, Ras al Khaimah

O destinatie pentru familii, plaje cu nisip fin, soare si hoteluri excelente. Chiar daca este la doar 100 km fata de Dubai, destinatia este total diferita. Accentul se pune pe natura, sporturi acvatice , plaje , all inclusive si vacante de familie. temperaturile sunt un pic mai scauzte fata de Dubai, deci sezonul perfect este mai lung , din septembrie pana in iunie. 

Ce pot face in Ras al Khaimah?

 • viziteaza o ferma de perle 
 • practica sporturi acvatice  - aproape fiecare hotel are centru de sporturi pe plaja 
 • alege sa fii activ si mergi la o sedinta de calarie
 • celor mici sigur le va placea spectacolul cu siomi 
 • viziteaza satul traditional Basatta 
 • mergi in Oaza Beduina sau Dunes Camping & Safari  - ambele ofera cazare 
 • practica golf, cluburile de golf te asteapta!
 • activitati montane: canoe in muntii Jebel Jais, alpinism (1934 m )
 • sporturi extreme : labirintul Jais Sky, zborul Jebel Jais 2.83 km ; 
 • pasionat de cumparaturi ? Alege terapia de shopping in Dubai sau mergi al cele 2 mall-uri din Ras al Khaimah
 • mergi printre localnici in pietele traditionale: piata de condimente, piata de peste 
 • gusta bucataria beduina, restaurante traditionale - un must have al unui sejur in Ras al Khaimah

 Documente de calatorie necesare calatoriei in Emiratele Arabe Unite pentru cetatenii romani:

- pasaport simplu electronic valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei. Nu se poate calatori in Emiratele Arabe Unite cu pasaport temporar.

Conditii de calatorie Emiratele Arabe Unite, Ras Al Khaimah:

- Intrarea cetatenilor straini, in scop turistic, este permisa in Emiratul Ras al Khaimah

- Test negativ PCR obligatoriu la dus, min 72 h . Centre autorizate:  http://www.ms.ro/centre-testare . Copiii sub 12 ani sunt exceptaţi de la efectuarea testului molecular (tip PCR). Testul trebuie sa fie prezentat pe suport de hartie,  in original ( nu sms sau electronic).

- Autoritatile medicale de stat pot solicita reexaminarea calatorilor, daca considera necesar. La sosirea pe aeroportul Dubai se efectueaza un test molecular tip PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2, rezultatul acestuia fiind transmis pe telefonul mobil in aproximativ 24-48 de ore. Pana la sosirea rezultatului, calatorii trebuie sa stea in izolare.

- completarea declaratiei de sanatate, la sosirea pe aeroportul din Emiratele Arabe Unite.

- descărcarea, pe un smartphone, a aplicației de monitorizare a traseului (COVID-19 DXB) și completarea datelor personale

- asigurare medicala de calatorie cu protectie COVID incusa *

- In cazul testului pozitiv la destinatie, toate cheltuielile necesare pentru efectuarea carantinei institutionalizate, carantinei intr-o unitate hoteliera si tratamentelor vor fi suportate exclusiv de persoana in cauza sau de asigurator, dacă pasagerul detine o asigurare care sa acopere cheltuielile medicale generate de infectarea cu SARS-CoV-2. De asemenea, costurile pentru testarile moleculare tip PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2 sunt suportate de persoanele in cauza.

- Emiratele Arabe Unite este pe lista galbena https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19   ( 8 zile carantina + test PCR  // se iese din carantina in a 10-a zi daca testul PCR este negativ sau 14 zile carantina la returul in tara) Lista se va reactualiza in 1 - 2 saptamani. Turistii care au vaccin facut nu stau in carantina la returul in Romania.

- Test negativ PCR obligatoriu la retur, min 72 h. Copiii sub 3 ani sunt exceptaţi de la efectuarea testului molecular (tip PCR).

* Recomandam incheierea asigurarii sorno pentru a preveni riscul imbolnavirii COVID inainte de plecarea in sejur

Conditiile de intrare / iesire sunt valabile la data ofertei. Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale, restrictii de carantinare/autoizolare la returul in tara, etc.). In cazul in care autoritatile oricarei dintre tarile implicate in sejur (tara de plecare, tara de destinatie sau tara de tranzit) sau chiar compania de transport va impune alte conditii speciale, turistii trebuie sa indeplineasca toate conditiile pentru a putea calatori.

 INFO COVID- 19 : https://www.mae.ro/travel-conditions/3693   

Cum pot calatori in pandemie?

Intrebari frecvente, situatii neprevazute si cum pot influenta vacanta mea? Citeste tot articolul aici.

 Eurotrip_photo_vacanta_exotica_Ras_Al_KaimahEurotrip_photo_vacanta_exotica_Ras_Al_Kaimah_3

Rezerva online vacanta ta in Emiratele Arabe Unite, Ras al Khaimah

Utilizeaza motorul online al vacantelor Eurotrip si iti poti rezerva in 3 pasi vacanta urmatoare. 

Motorul este usor de utilizat, indici orasul de plecare , destinatia si perioada, iar rezultatele afiseaza toate optiunile de cazare si zbor disponibile pentru aceasta destinatie. Poti filtra rezultatele in functie de tipul de masa dorit, pentru Ras al Khaimah recomandam all inclusive. Hotelurile sunt excelent amplasate, pe plaja cu nisip fin. Alege o vacanta pe cont propriu sau cu transfer inclus, beneficiind de tot confortul care ti-l ofera charterele cu zbor direct din Bucuresti. Pachetele prin turoperatori au tarife speciale, excelente pentru o vacanta la soare in plina iarna.

Rezerva online vacanta ta:Eurotrip_photo_vacanta_in_pandemie_4

Vacanta la mare in strainatate

Vacanta litoral Romania

Vacanta city break

Cazare hoteluri

Vacanta exotica

Croaziere

Vacante luxury

Bilete de avion

Business Travel

 

Lasa un comentariu