Info Utile Franta

Documente de calatorie necesare calatoriei in Franta pentru cetatenii romani:

- carte de identitate sau pasaport valabil 

 

Conditii de intrare in Franta:

certificatul verde de vaccinare COVID-19  in limba engleza (minim 14 zile de la data rapelului, maxim 9 luni)

Schema de vaccinare este considerată completă la 28 de zile de la administrarea dozei unice pentru vaccinul Janssen (Johnson & Johnson), la 7 zile de la administrarea celei de-a doua doze  pentru celelalte vaccinuri recunoscute de Agenția Europeană a Medicamentului (Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield).  Trebuie să fi primit o doză complementară de vaccin cu ARN mesager (doza booster), dacă au trecut  9 luni de la ultima doză administrată.

sau

- test antigen ( 48 h) sau PCR (72 h), ( exceptie: copiii sub 12 ani ). Testul trebuie sa fie prezentat pe suport de hartie sau electronic, in original, in limba engleza si sa aiba cod QR. Testul trebuie inscris in certificatul UE de testare: https://certificat-covid.gov.ro/login 

sau

- certificat de trecere prin boala ( intre 11 zile si 6 luni maxim)

+

- Completarea declaratiei declaratie pe proprie raspundere, prin care atestati ca nu prezentati simptome de COVID-19. Descarca declaratia aici sau completarea PLF online pe https://app.euplf.eu/#/ 

 

Masuri pe plan intern Franta:

- utilizarea Pass-ului vaccinal. Conditii:

  • schema completă de vaccinare ( persoanele cu vârsta de peste 18 ani trebuie să efectueze doza de rapel sau booster cel mai târziu la 4 luni după ultima doză). Pentru persoanele care au primit doza de rapel (inclusiv booster), Pass-ul vaccinal devine activ la 7 zile de la efectuarea acesteia.
  • certificat de trecere prin boala  ( intre 11 zile si 4 luni maxim)

Locurile unde accesul este permis în baza unui pass vaccinal sunt următoarele: în săli de spectacol, parcuri de atracții, săli de concert, festivaluri, săli de sport, săli de joc, biblioteci, cinematografe, restaurante/cafenele (inclusiv pe terase), târguri, saloane profesionale, spitale (cu excepția situațiilor de urgență), unele centre comerciale mari (pe baza unei decizii a prefecturii), deplasările pe distanțe lungi cu transporturile publice interregionale (aeriene, rutiere, navale), unele locuri de cazare precum: camping sau cluburi de vacanță, hoteluri care dispun de restaurant, bar, piscină sau sală de spectacol , spații culturale ( inclusiv Louvre) și de agrement, etc. 

Returul in Romania: ce reguli trebuie sa indeplinesc la returul in tara ? Citeste tot articolul aici.

Cum pot calatori in pandemie?

Intrebari frecvente, situatii neprevazute si cum pot influenta vacanta mea? Citeste tot articolul aici.

 

Centre autorizate testare:  http://www.ms.ro/centre-testare . 

Recomandare Eurotrip: asigurare medicala de calatorie cu protectie COVID incusa *

* Recomandam incheierea asigurarii sorno pentru a preveni riscul imbolnavirii COVID inainte de plecarea in sejur. In cazul testului pozitiv la destinatie, toate cheltuielile necesare pentru efectuarea carantinei institutionalizate, carantinei intr-o unitate hoteliera si tratamentelor vor fi suportate exclusiv de persoana in cauza sau de asigurator, dacă pasagerul detine o asigurare care sa acopere cheltuielile medicale generate de infectarea cu SARS-CoV-2. De asemenea, costurile pentru testarile moleculare tip PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2 sunt suportate de persoanele in cauza.

 

Conditiile de intrare / iesire sunt valabile la data ofertei. Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale, restrictii de carantinare/autoizolare la returul in tara, etc.). In cazul in care autoritatile oricarei dintre tarile implicate in sejur (tara de plecare, tara de destinatie sau tara de tranzit) sau chiar compania de transport va impune alte conditii speciale, turistii trebuie sa indeplineasca toate conditiile pentru a putea calatori.

 

Rezerva online vacanta ta:

Eurotrip_photo_vacanta_in_pandemie_4

Vacanta la mare in strainatate

Vacanta litoral Romania

Vacanta city break

Cazare hoteluri

Vacanta exotica

Croaziere

Vacante luxury

Bilete de avion

Business Travel

 

4 comentarii

Sorin A
08.10.2021 12:48
Lyon - Chamonix - Geneva, 21 - 27 Septembrie, Mercure Chamonix Centre 4*, Best Western Hôtel du Pont Wilson 4*, Cornavin 4*
Ca de obicei, agenția EUROTRIP nu se dezminte. De câțiva ani ne bucurăm de serviciile prompte oferite de angajații acestei agenții de turism. Suntem foarte mulțumiți de ofertele primite. Mult succes în continuare. Pe noi ne veți avea de clienți și în anii următori!
S B
28.09.2021 17:29
City break Nisa, Hotel De Jay 4*, 11 - 14 septembrie 2021
Desi a fost un sejur destul de scurt (3 zile) si achizitionat cu cateva zile inainte de plecare, colaborarea cu echipa Eurotrip si Doamna Cristina Stefana a fost prompta si fara cusur.
Sederea a fost placuta iar serviciile prestate de personalul hotelului De Jay au fost la nivelul asteptarilor.
Ne asteptam sa apelam si pe viitor la serviciile Eurotrip.
Maria P
26.08.2021 11:33
City break Paris - Disneyland, 17 - 23 august 2021
Conditiile de cazare, transportul si serviciile oferite de Eurotrip au fost foarte bune: hotelul Disney S Newport Bay Club foarte curat, personalul amabil dar cu posibilitati reduse de acordarea a meselor. In schimb, in parc, se poate manca in foarte multe locatii. Disneyland este, cu adevarat, magic pentru toate varstele. Hotelul Eden din Paris ( cu camere mici, dar curate si cochete) este situat langa Primaria sectorului XV si are posibilitati multiple de deplasare. Pe jos, pana la turnul Eiffel se fac 20-25 minute. Parisul este de poveste, in continuare. Si-a mai pierdut din romantism din cauza numeroaselor restrictii. Recomand excursia cu conditia ca persoanele sa aiba vaccinul facut. Altfel, nu se poate intra nicaieri fara test: nici in hotel, nici la terase si nici in m ijloacele de transport in comun. testele se fac peste tot, dar sunt costisitoare.
Maria P
26.08.2021 11:16
City break Paris - Disneyland, 17 - 23 august 2021
Serviciile oferite de agentia de turism au fost exceptionale! De fiecare data si la orice ora au raspuns prompt si cu profesionalism. Folosesc de mult timp serviciile agentiei si sunt foarte multumita. Le-am recomandat si altor persoane sa apeleze pentru servicii turistice la EUROTRIP.

Lasa un comentariu