Info utile Grecia

Grecia este in topul preferintelor turistilor Eurotrip pentru vacanta de vara. Plajele, briza mediteraneana, gustul de tzatziki si peste proaspat, peisajele unice atrag turistii in fiecare an. Ce ne place in Grecia? Ca nu simti aglomeratia statiunilor, fiecare turist isi gaseste oaza de liniste si coltul sau de paradis. Grecia este pentru turistii in cautarea unei vacante active, pe fiecare insula sau chiar si pe continent mereu gasesti un colt de istorie, o plaja deosebita la care sa faci o excursie optionala, sa vizitezi un oras sau pur si simplu sa mergi intr-un loc special pentru a admira apusul. 

Documente de calatorie necesare calatoriei in Grecia pentru cetatenii romani:

- carte de identitate sau pasaport valabil

 

 

Conditii de calatorie Grecia:

Eurotrip_cazare_Grecia_Zakinthos_Vasilikos

- Test PCR, recoltat cu maxim 72 h inaintea calatoriei ( exceptie: copiii sub 5 ani ). Testul trebuie sa fie prezentat pe suport de hartie sau electronic, in original, in limba engleza.

sau

- Dovada de vaccinare impotriva COVID-19  in limba engleza (minim 14 zile de la data rapelului)

 

- Completarea online a declaratiei de sanatate, cu minim 24 h anterior intrarii in Grecia   https://travel.gov.gr/#/ . Ulterior completarii formularului, se va genera un cod unic QR, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hartie) la aeroport.

 

INFO COVID- 19 : https://www.mae.ro/travel-conditions/3701

Cum pot calatori in pandemie?

Intrebari frecvente, situatii neprevazute si cum pot influenta vacanta mea? Citeste tot articolul aici.

Centre autorizate testare:  http://www.ms.ro/centre-testare . 

 

Recomandare Eurotrip: asigurare medicala de calatorie cu protectie COVID incusa *

Eurotrip_cazare_Grecia_Naoussa * Recomandam incheierea asigurarii sorno pentru a preveni riscul imbolnavirii COVID inainte de plecarea in sejur. In cazul testului pozitiv la destinatie, toate cheltuielile necesare pentru efectuarea carantinei institutionalizate, carantinei intr-o unitate hoteliera si tratamentelor vor fi suportate exclusiv de persoana in cauza sau de asigurator, dacă pasagerul detine o asigurare care sa acopere cheltuielile medicale generate de infectarea cu SARS-CoV-2. De asemenea, costurile pentru testarile moleculare tip PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2 sunt suportate de persoanele in cauza.

 

Conditiile de intrare / iesire sunt valabile la data ofertei. Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale, restrictii de carantinare/autoizolare la returul in tara, etc.). In cazul in care autoritatile oricarei dintre tarile implicate in sejur (tara de plecare, tara de destinatie sau tara de tranzit) sau chiar compania de transport va impune alte conditii speciale, turistii trebuie sa indeplineasca toate conditiile pentru a putea calatori.

 

Lasa un comentariu