Info Utile Italia

Italia este destinatia noastra preferata pentru citybreak-uri deoarece are atatea de oferit: palatele venetiene, sculpturile din Florenta, pe conul vulcanului in Sicilia, glamour in Insula Capri, vinuri bune in Toscana, pe urmele imperiului in Roma, peisajele scenice din Amalfi, tandretea din Portofino, lacuri de munte in Como ... sunt atatea locuri in care turistii Eurotrip au regasit farmecul italian, si-au reincarcat bateriile si ne-au oferit feedback-uri pozitive. 

Documente de calatorie necesare calatoriei in Italia pentru cetatenii romani:

- carte de identitate sau pasaport valabil 

Conditii de calatorie Italia:

Dovada de vaccinare impotriva COVID-19  in limba engleza (minim 14 zile de la data rapelului, maxim 6 luni sau booster)

sau

- test PCR cu rezultat negativ , cu 72h anterior intrarii in Italia sau a unui test rapid (tip antigen) , cu rezultat negativ, cu maxim 48h inainte. Testul trebuie sa fie prezentat pe suport de hartie sau electronic, in original, in limba engleza. Testul trebuie inscris in certificatul UE de testare: https://certificat-covid.gov.ro/login 

 + 

- Completarea online a declaratiei de sanatate PLF, cu 24 - 48 h anterior intrarii in Italia https://app.euplf.eu . Ulterior completarii formularului, se va genera un cod unic QR, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hartie) la aeroport. Pasagerii care nu detin cod QR nu pot intra in Italia. 

Vezi aici Ghid completare PLF

Eurotrip_photo_bilet_de_avion_Italia

Important: in Italia, pentru accesul in orice mijloc de transport in comun sau aeroport este obligatorie prezentarea certificatului verde UE. Persoanele care nu au vaccin vor trebui sa faca periodic testare antigen sau PCR. 

Returul in Romania: ce reguli trebuie sa indeplinesc la returul in tara ? Citeste tot articolul aici.

 

INFO COVID- 19 : https://www.mae.ro/travel-conditions/3711 

 

Cum pot calatori in pandemie?

Intrebari frecvente, situatii neprevazute si cum pot influenta vacanta mea? Citeste tot articolul aici.

Centre autorizate testare:  http://www.ms.ro/centre-testare . 

 

Eurotrip_photo_vacanta_city_break_Venetia_Italia_2

Recomandare Eurotrip: asigurare medicala de calatorie cu protectie COVID incusa *

* Recomandam incheierea asigurarii sorno pentru a preveni riscul imbolnavirii COVID inainte de plecarea in sejur. In cazul testului pozitiv la destinatie, toate cheltuielile necesare pentru efectuarea carantinei institutionalizate, carantinei intr-o unitate hoteliera si tratamentelor vor fi suportate exclusiv de persoana in cauza sau de asigurator, dacă pasagerul detine o asigurare care sa acopere cheltuielile medicale generate de infectarea cu SARS-CoV-2. De asemenea, costurile pentru testarile moleculare tip PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2 sunt suportate de persoanele in cauza.

 

 

Conditiile de intrare / iesire sunt valabile la data ofertei. Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati va

male, restrictii de carantinare/autoizolare la returul in tara, etc.). In cazul in care autoritatile oricarei dintre tarile implicate in sejur (tara de plecare, tara de destinatie sau tara de tranzit) sau chiar compania de transport va impune alte conditii speciale, turistii trebuie sa indeplineasca toate conditiile pentru a putea calatori.

 

Rezerva online vacanta ta:

Eurotrip_photo_vacanta_in_pandemie_4

Vacanta la mare in strainatate

Vacanta litoral Romania

Vacanta city break

Cazare hoteluri

Vacanta exotica

Croaziere

Vacante luxury

Bilete de avion

Business Travel

 

4 comentarii

Maria F
05.10.2021 00:10
Roma, 28.09.2021 - 01.10.2021, Chiaretta Guest House 3*
Vacanta la Roma a fost scurta, dar intensă.
Cu toată mizeria la care nu ma asteptam, totul merită. Obiectivele, atmosfera, mâncarea. A fost superb. Cazarea lângă Vatican, super ok!
Mulrumim Eurotrip!
Cristina S
01.10.2021 11:03
Roma, 10 - 13 Septembrie 2021, Hotel Marc Aurelio 4* Totul este minunat la Roma. Obiective la tot pasul si sunt incarcati de istorie. Ai ce sa vezi.Recomand din suflet sa vizitati Roma.
Adina P
01.10.2021 10:59
Cinque Terre, 15 - 20 August 2021, CDH LA SPEZIA 4* In Pisa e frumos , dar nu iti trebuie mai mult de doua zile .la Spezia este un bun punct de plecare pt vizitarea Cinque Terre si Porto Venere . Pt plaja recomand doar Monterosso. In rest doar de vizitat. Nu as recomanda turistilor sa se cazeze in Cele cinci sate . Peisaje superbe . Hotelul din La Spezia f ok. CDH SPEZIA aproape de gara si de port in aceeasi masura. Cam 10 min de mers pe jos. F usor de circulat cu trenul care leaga La Spezia de Cinque Terre. Peisajele merita fiecare banut. In rest foarte scump si mancarea proasta in cele cinci sate. Un sezlong de inchiriat 15 euro iar la plaja vizavi de Poto Venere am platit 48 euro 2 sezlonguri si o umbrela . Apa foarte murdara acolo. In Monterosso apa curata. Suvenirurile foarte scumpe . Recomand achizitionarea acestora din orase . Am participat pe 18 August la o procesiune in Porto Venere. Pt Santa Maria Bianca. Superb . Toata insula acoperita cu lumanari. Recomand daca aveti drum in perioada aia. Spectaculos . Despre Florenta ce sa spun , imi tb o saptamana sa vizitez tot, noi am stat doua zile. Ffff multa arta as ca tb rabdare , cozile f mari si f aglomerat . Se pot achitiona bilete on line . Pt Capela tb cu cel putin doua saptamani inainte daca vrei sa o vizitati. Totul f scump ca in Italia . Mancarea f buna aicisi variata. inghetata de neratat. Calatorie placuta !
Ramona B
19.08.2021 11:06
Como, 09 - 12 august 2021, Griso Collection 4*
Un loc superb, hotelul foarte bun, totul a fost foarte bine.

Lasa un comentariu