Informatii utile Cipru

Cipru este o destinatie in care veti intalni atat ospitalitatea greceasca, cat si cea turceasca. Fie ca mergi in city break Larnaca sau Paphos sau alegi statiunile de pe litoralul cipriot, turistii trebuie sa respecte toate regulile de plecare si retur in Romania. 

Documente de calatorie necesare calatoriei in Cipru pentru cetatenii romani:

- carte de identitate ( daca mergeti in partea greceasca = partea de sud a insulei)

- pasaport valabil minim 6 luni ( daca mergeti in partea turca = partea de nord a insulei)

Conditii de calatorie Cipru:

- Completarea online a declaratiei de sanatate, cu 24h - 48h anterior intrarii in Cipru:  Cyprus Flight Pass https://cyprusflightpass.gov.cy/en/login  . Ulterior completarii formularului, se va genera un cod unic QR, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hartie) la aeroport. Pasagerii care nu detin cod QR nu pot intra in Cipru. 

- Romania se afla pe lista verde = turistilor nu li se mai cere nici test PCR si nici vaccin

 

INFO COVID- 19 : https://www.mae.ro/travel-conditions/3682

 

Cum pot calatori in pandemie?  Intrebari frecvente, situatii neprevazute si cum pot influenta vacanta mea? Citeste tot articolul aici.

Centre autorizate testare:  http://www.ms.ro/centre-testare . 

 

Returul in Romania: ce reguli trebuie sa indeplinesc la returul in tara ? Citeste tot articolul aici.

 Eurotrip_photo_vacanta_Cipru

Recomandare Eurotrip: asigurare medicala de calatorie cu protectie COVID incusa *

* Recomandam incheierea asigurarii sorno pentru a preveni riscul imbolnavirii COVID inainte de plecarea in sejur. In cazul testului pozitiv la destinatie, toate cheltuielile necesare pentru efectuarea carantinei institutionalizate, carantinei intr-o unitate hoteliera si tratamentelor vor fi suportate exclusiv de persoana in cauza sau de asigurator, dacă pasagerul detine o asigurare care sa acopere cheltuielile medicale generate de infectarea cu SARS-CoV-2. De asemenea, costurile pentru testarile moleculare tip PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2 sunt suportate de persoanele in cauza.

 

Conditiile de intrare / iesire sunt valabile la data ofertei. Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale, restrictii de carantinare/autoizolare la returul in tara, etc.). In cazul in care autoritatile oricarei dintre tarile implicate in sejur (tara de plecare, tara de destinatie sau tara de tranzit) sau chiar compania de transport va impune alte conditii speciale, turistii trebuie sa indeplineasca toate conditiile pentru a putea calatori.

 

Rezerva online vacanta ta:Eurotrip_photo_vacanta_in_pandemie_4

Vacanta la mare in strainatate

Vacanta litoral Romania

Vacanta city break

Cazare hoteluri

Vacanta exotica

Croaziere

Vacante luxury

Bilete de avion

Business Travel

 

 

5 comentarii

Adina Stefania M.
29.07.2021 12:10
Ayia Napa, 11 iulie 2021, Hotel Nissiana 3*
"Am luat un sejur de 7 nopti in Cipru,la Ayia Napa,Nissi Beach,hotel Nissiana,3 stele,dar f.bun ca de 4.Mancarea f.buna,cu demimensiune,ne-au spus ca putem lua pranzul in loc de cina cand vrem,receptionerele f.cumsecade.Plaja cam la 10.min.,cu nisip alb si apa limpede,turcoaz.Totul la 1700 euro in august,cam cald,este adevarat. De EUROTRIP,ce sa mai zic,ati vazut majusculele,chapeau bas. MULTUMIM!"
Mariana S.
29.07.2021 12:07
Ayia Napa, 1 iulie 2021, "noi am fost impresionati de peisaje superbe,de atmosfera chill si temperatura placuta. Cazarea a fost exceptionala, era mereu foarte curat si dornici sa te ajute in orice."
Gina A.
29.07.2021 11:59
Ayia Napa, 25 iunie 2021
"Cele mai frumoase plaje de vizitat sunt Konnos Bay,Makronisos,Nissi Beach."
Adrian V.
29.07.2021 11:56
Ayia Napa, 20 iunie 2021
"Buna Cristina, totul a fost superb sincer :) nu am cuvinte sa ma plang :) Cum au fost conditiile de cazare la hotelul ales ?-foarte curat ,piscina era zilnic curata,sezlongurile si masutele la fel.Camerele curate,mari si cu balcon cu priveliste frumoasa.Nu am avut TV dar sincer nici nu am simtit nevoia de a avea unul,mancarea foarte gustoasa si portiile mari,preturi foarte decente si personalul foarte serviabil. Cum a decurs zborul ? Sincer a fost putin obositor cu escalele lungi pe Bucuresti dar am incercat sa nu ne gandim foarte mult la acest lucru.Sincer la aterizarea in Cipru si pe Bucuresti am crezut ca zburam de pe pista :)))) dar am ajuns ok. Ce obiectiv turistic v-a impresionat cel mai mult? Noi am vizitat Ayia Napa si am facut o excursie in oraselele de langa el,mai mult ne-am relaxat la piscina,la mare si la plaja. Ati recomanda aceasta destinatie si altor turisti ?Cu siguranta vom reveni !Noua ne-a placut zona foarte mult.
Mariana N.
29.07.2021 11:40
Larnaca, 17 iunie 202, Hotel Frangiorgio 3*
"Recomand oricand, oricui o vacantra in Cipru pentru toate experientele pe care le ofera aceasta destinatie! Recomand de asemenea hotelul Frangiorgio (Larnaca) pentru confort, pozitie, acces. Multumesc Eurotrip! "

Lasa un comentariu