Eurotrip recomanda turistilor sa se informeze si sa tina cont de riscurile, avertismentele, alertele si sfaturile de calatorie emise de Ministerul Afacerilor Externe pe site-ul http://www.mae.ro/
Daca totusi decideti sa calatoriti intr-o zona in care este valabil un avertisment de calatorie, sau o destinatie indepartata, va recomanam sa aveti in permanenta in posesia dumneavoastra datele de contact (numar de telefon, e-mail, adresa) al misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare romanesti.
In cazul in care acestea nu sunt disponibile la destinatia dumneavoatra, puteti contacta o misiune diplomatica al unui stat membru al Uniunii Europene (UE) - in caz de necesitate acestea pot elibera pentru cetatenii romani un titlu de calatorie in vederea intoarcerii in tara. Site-ul Comisiei Europene (CE) https://ec.europa.eu/consularprotection/ contine informatii privind protectia consulara de care beneficiaza cetatenii Uniunii Europene inclusiv lista cu misunile diplomatice ale tarilor Uniunii Europene (UE).
In cazul in care calatoriti in zone de risc sau indepartate este recomandat sa va anuntati prezenta la Ambasada Romaniei indicata de Ministerul Afacerilor Externe http://www.mae.ro/ pentru zona respectiva, si sa va comunicati coordonatele pentru a putea fi contactati in caz de urgenta. Deasemena turistii trebuie sa se informeze si sa detina pe telefonul mobil numerele de urgenta din tara de destinatie: Ambulanta, Politie, Pompieri.
Pe voucher-ul dumneavoastra de calatorie aveti un numar de urgenta disponibil non stop cu asistenta din partea agentiei de turism Eurotrip. Va recomandam incheierea unei asigurari medicale pentru deplasarile in strainatate.
Eurotrip nu poate oferi garantii de securitate si recomanda turistilor sa se informeze temeinic in cazul unor deplasari in strainatate, sa respecte legile si reglementarile din tarile de destinatie, obiceiurile si traditiile locale (ex: exista tari unde consumul de alimente si bauturi in locuri publice si fumatul in public in anumite perioade, sau o tinuta nepotrivita, reprezinta infractiune si se pedepseste cu inchisoarea), precum si regimul de sedere, limitele de valabilitate ale vizelor si permiselor de sedere.
Cetatenii romani sunt si cetateni ai Uniunii Europene (UE) si pot solicita protectie consulara din partea Uniunii Europene (UE).
Informare COVID-19
La 30 ianuarie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că epidemia de COVID-19 constituie o „urgență de sănătate publică de importanță internațională”, iar la 11 martie 2020 a anunțat că a devenit pandemie.
Începând cu 1 martie 2020, în Europa și în restul lumii se resimte puternic gravitatea impactului acestei epidemii asupra deplasărilor internaționale și interne, efectuate în interes personal sau în interes de serviciu.
Pandemia de COVID-19 a determinat impunerea unor interdicții de călătorie la nivel național, emiterea unor avertismente sau instituirea unor restricții la frontiere. Ca urmare a acestui fapt, s-au înregistrat anulări masive ale rezervărilor, mulți cetățeni găsindu-se în imposibilitatea de a călători. Actualele restricții de călătorie impuse fără precedent la nivel mondial au cauzat oprirea aproape completă a călătoriilor în Europa și în multe alte părți ale lumii. Ele afectează grav transportatorii, organizatorii de pachete turistice și furnizorii de alte servicii turistice care fac parte din pachetele de servicii turistice.
Recomandam turistilor sa respecte normele sanitare instituite in tara de destinatie.
Ce trebuie sa stiti despre noul coronavirus (covid-19)
TELVERDE:
0800 800 358
Centre de testare Covid-19 in Romania:
vezi documentul
Lista state cu risc epidimiologic ridicat
Linkuri utile:
Ministerul Afacerilor Externe
Misiuni ale Romaniei in strainatate
Conditii de calatorie
Comisia Europeana (CE) - Misiuni diplomatice ale Uniunii Europene (UE) in strainatate
Norme UE de asistenta a pasagerilor in caz de refuz la imbarcare
Organizația Mondială a Sănătății