Vacante Alexandria Oferte Alexandria

Vacante Alexandria

Oferte Alexandria. Sejur Alexandria. Hoteluri Alexandria. Last minute Alexandria. Vacanta Alexandria. All inclusive Alexandria.

Alegeti o vacanta Alexandria din oferte Alexandria un last minute Alexandria sau un sejur Alexandria cu zbor si hotel Alexandria inclus!

Propunem petrecerea unei vacante Alexandria pentru un sejur Alexandria, intr-un loc care musteste de istorie si cultura, in cel de al doilea oras ca marime al Egiptului. Marele poet persan Rumi a scris candva ca "intr-o tara a iubirii, limba si vorbirea nu isi are rostul. Sunt mute!" Daca veti da curs unei oferte Alexandria si unui sejur Alexandria, speram sa simtiti din plin intelepciunea acestor cuvinte, vizitand acest oras.

Orasul Alexandria se afla la aproximativ 4 ore cu masina de capitala Cairo (doar 225 km despart cele doua orase), astfel ca, daca veti achizitiona oferte Alexandria si un sejur Alexandria, puteti profita de acest avantaj, optand si pentru o excursie la Cairo, ca sa vedeti Piramidele sau sa vizitati Muzeul Egiptean din Cairo, cele mai cunoscute obiective turistice din Egipt si tinta turistica a multor turisti.

Daca veti achizitiona oferte Alexandria  si un sejur Alexandria, veti vedea ca orasul contemporan strajuieste tarmul mediteranean pe o lungime de aproape 30 km, iar partea sa estica, comunica cu partea sa vestica prin bulevardul Al-Corniche, de pe care se coboara direct pe plaja Alexandriei.  

Dar, pana sa ajungeti si sa va bucurati de soare pe plaja Alexandriei, daca veti achizitiona oferte Alexandria si un sejur Alexandria, vizitati neaparat si numeroasele sale atractii culturale si istorice! Istoria Alexandriei este fascinanta, precum e istoria Egiptului, in general! 

Poate nu stiati, dar orasul Alexandria s-a nascut din dorinta unui singur om, care a trecut prin Egipt si a vrut sa construiasca un oras grecesc in Egipt, care sa ii poarte numele. Astfel, in luna aprilie a anului 331 i.Hr  fondatorul sau, Alexandru cel Mare, regele Macedoniei, boteza orasul ca fiind "Alexandreia", Alexandru Macedon fiind, de altfel, unul dintre contributorii substantiali ai raspandirii civilizatiei elenistice in lume. Cateva luni mai tarziu, Alexandru Macedon parasea Egiptul definitiv, dar si orasul care ii poarta inca numele. Istoria este mult mai ampla, asa ca, daca doriti continuarea povestii, achizitionati oferte Alexandria si petreceti cel putin un sejur Alexandria vizitand muzeele si obiectivele sale istorice, unde veti aduna mai multe bucatele din puzzle-ul istoric al orasului, carora sa le gasiti locul in inima dumneavoastra,

Turistii care isi doresc oferte Alexandria si petrecerea unui sejur Alexandria trebuie sa cunoasca ca Alexandria are un climat de desert fierbinte si ca, Alexandria este unul dintre cele mai umede locuri din Egipt, ca si Mersa Matruh (o alta destinatie turistica, despre care veti gasi informatii paginile Eurotrip). Daca veti achizitiona oferte Alexandria si un sejur Alexandria veti simti pe pielea dumneavoastra cum clima Alexandriei este influentata de Marea Mediterana, cele mai fierbinti si mai uscate luni ale anului fiind Iulie si August.

Daca va planificati urmatoarea calatorie in Egipt, pentru petrecerea unei vacante Alexandria, alocati timp atat pentru istoria lumii antice, cat si pentru multe alte tipuri de aventuri si activitati, de care veti putea beneficia alegand oferte Alexandria si un sejur Alexandria.

Rezervare Telefonica?

0740 917 630

Daca nu te descurci cu motorul de cautare online, poti contacta pentru suport un agent de turism Eurotrip!

Te vom ajuta sa-ti rezervi vacanta potrivita si sa folosesti cu incredere sistemul nostru online, care iti va oferi consultanta pentru a gasi cea mai buna oferta!

Ia o pauza, hai intr-o vacanta!

Orar de lucru:

Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

Sambata: Inchis

Duminica: Inchis

Telefon:

E-mail:

Rezervare vacanta Alexandria

Te rugam sa introduci un nume
Te rugam sa introduci un email valid

Ptrecerea unei vacante Alexandria va va face sa mergeti pe Corniche Road, inevitabil, care este la fel de mult un simbol al orasului ca oricare dintre monumentele si atractiile sale turistice. Daca veti ajunge, in special, in sectiunea drumului dintre piata principala, de pe malul Midan Saad Zaghloul, pana la Fort Qaitbey, veti simti inca  atmosfera secolelor XIX-XX, desi, multe cladiri din acele secole sunt cazute in paragina.

Daca veti achizitiona oferte Alexandria si un sejur Alexandria, poate ar trebui sa incepeti cu  Bibliotheca Alexandrina. Nu e Biblioteca celebra din Alexandria, caci aceea s-a pierdut in antichitate, dar nici aceasta biblioteca, care o comemoreaza pe cealalta intr-un fel, nu e o simpla biblioteca.

Noua biblioteca este conectata la lumea contemporana, pe langa faptul ca este o biblioteca clasica, ce detine milioane de carti, avand o arhiva conectata la Internet. Daca veti achizitiona oferte Alexandria si un sejur Alexandria si veti ajunge la acest important obiectiv turistic, veti descoperi si afla ca Bibliotheca Alexandrina are nu mai putin de 6 biblioteci specializate si ca detine carti rare si de colectie. Biblioteca are trei muzee, un planetariu si un exploratoriu si tehnologie in pas cu vremurile. 

Bibliotheca Alexandrina este un exemplu clar de arhitectura moderna din secolul XXI. Biblioteca si centrul cultural au fost inaugurate in anul 2002 ca parte a unui proiect urias de comemorare a mostenirii orasului Alexandria. Daca ati petrece un intreg sejur Alexandria aici, achizitionand oferte Alexandria, bineinteles, tot nu v-ar ajunge timpul sa descoperiti toate nestematele ascunse ale acestei biblioteci, dar chiar si asa, veti simti grandoarea acestui oras, vizitand-o.

Daca veti achizitiona oferte Alexandria si un sejur Alexandria, veti descoperi un oras viu, colorat, chiar daca se spune despre acest oras ca e doar o umbra a ce a fost la un moment dat. Istoria merge inainte, mereu, iar in cazul Alexandriei a mers frumos si gasim astazi, daca vom petrece aici vacante Alexandria, un oras superb si modern. Daca veti da curs unei oferte Alexandria si unui sejur Alexandria in perioada in care isi serbeaza Alexandria Ziua Nationala a Guvernoratului Alexandria, veti avea ocazia sa vedeti un spectacol maritim superb care celebreaza aceasta zi (26 iulie). 

O alta atractie a Alexandriei, daca veti da curs unei oferte Alexandria si unui sejur Alexandria este Cetatea Qaitbay. Cetatea poarta numele Sultanul Qaitbey, caci el a construit pitoreasca cetate in secolul al XIV-lea, bineinteles, pentru a apara Alexandria de cotropitorul Imperiu Otoman. Eforturi zadarnice, bineinteles,  deoarece otomanii au preluat controlul Egiptului, in anul 1512. Sultanul a construit cetatea pe o fundatie existenta a legendarului far Pharos, distrus de cutremurele repetate din zona. Daca ati achizitionat oferte Alexandria si un sejur Alexandria si veti ajunge in portul din Alexandria, unde se afla aceasta cetate, aflati ca forma actuala nu este cea a cetatii construite de sultanul  Qaitbay, ci un produs de reconstructie a sa, in secolului XX.

Forma vechii cetati, infiintata prin secolul al XV-lea, a fost grav afectata in timpul bombardamentului britanic al Alexandriei, prin anul 1882.

De obicei, turistii care aleg oferte Alexandria si un sejur Alexandria si ajung sa viziteze acest obiectiv turistic, o fac si pentru ca aici a fost candva celebrul Far din Alexandria, construit in secolul III i.Hr., care era considerat a fi una dintre cele 7 minuni ale lumii. Vizitati neaparat si muzeul naval gazduit in cetate! Obiectivul turistic se afla pe Corniche (Eastern Harbour).

Daca achizitionati oferte Alexandria si vreti sa petreceti un sejur Alexandria activ, vizitati un al doilea obiectiv turistic important al Alexandriei, Gradinile Palatului Montaza(h). O vizita aici e genul acela care imbogateste timpul de visare al unei vacante Alexandria, caci Palatul Montaza este format dintr-un palat, un muzeu si si aceste gradini regale, pe care e obligatoriu sa le vizitati intr-un sejur Alexandria, caci Gradinile sunt, in zilele noaste, un parc public. Parcul este bine intretinut si foarte atractiv, pe litoralul din Alexandria. Veti plati o taxa pentru o plimbare relaxanta prin acest parc superb, dar este vorba despre o taxa modica.

Pe acest teren au fost construite doua palate. Primul, Al Salamlik, a fost construit in 1892 ca o cabana de vanatoare, apoi a aparut si Palatul Montazah. Acessta din urma a fost renovat in anul 1970, si serveste ca resedinta prezidentiala oficiala in lunile de vara.

La capatul de coasta al parcului va veti bucura sa gasiti si o mica plaja.

Si, fiindca suntem la capitolul palate, daca veti achizitiona oferte Alexandria si un 

sejur Alexandria, poate veti ajunge si la Muzeul Regal de Bijuterii, situat in Zezenia, un cartier instarit al Alexandriei.Veti gasi aacest muzeu de arta si istorie in fostul palat al printesei Fatma ElZahraa, muzeu ce gazduieste o colectie impresionanta de bijuterii regale, dar si picturi, statui si, in general, arta decorativa din secolul al XIX- lea. Tot ce veti gasi in muzeu de vazut si de admirat a apartinut dinastiei lui Muhammed Ali si a descendentilor sai. 

De asemenea, achizitionand oferte Alexandria si un sejur Alexandria, poate veti alege sa vizitati si faimoasa coloana de granit, inalta de aproximativ 25 de metri (alte surse indica 27m), unul dintre cele mai cunoscute monumente antice, cunoscuta sub numele de Pilonul lui Pompei. Faimosul pilon sau stalp se afla in Carmous, langa Catacombele din Kom el-Shuqqafa, pe care, de asemenea, va invitam sa le vizitati, daca veti planifica timpul de sejur Alexandria si in vederea vizitarii obiectivelor turistice ale Alexandriei.

Revenind, pilonul a fost finalizat prin anul 292 d.Hr. si a fost dedicat Imparatului Diocletian, care a furnizat alimente pentru populatia infometata a orasului, dupa un asediu. Daca veti ajunge aici, veti vedea Stalpul lui Pompei inaltandu-se printre ruinele vechiului si faimosului Serapeion (Templul lui Serapis), templu care, candva, a adapostit si manuscrise din Marea Biblioteca din Alexandria.

Nu prea aveti altceva de facut in afara de a admira Pilonul lui Pompei, care nu are nicio legatura cu Pompeii-ul roman, daca veti ajunge aici, achizitionand oferte Alexandria si un sejur Alexandria, decat, poate, sa urcati si cateva trepte, care va vor conduce intr-o substructura de camere. Acest obiectiv turistic il gasiti pe strada Abu Mandour, Carmous, de veti dori sa-l vizitati.

Si, fiindca le-am pomenit mai devreme si puteti uni vizita la Pilonul din Pompei cu vizitarea catacombele din Alexandria, profitati de achizitionarea unei oferte Alexandria  si a unui sejur Alexandria, sa ajungeti la aceste morminte, din Kom el -Shuqafa. Situl este considerat a fi una dintre cele Sapte Minuni ale Evului Mediu. Catacombei i se mai zice si „Movila de Cioburi” si se spune ca ele au fost destinate initial unei singure familii romane, dar nu se cunoaste exact cand si de ce situl a fost extins, acum continans un numar considerabil de morminte. 

Odata ajunsi aici, intr-un sejur Alexandria, veti afla si o poveste cruda a unei, executii in masa, in Alexandria, guvernata de imparatul roman Caracalla in 215 d.Hr. Mormantul include inclusiv ramasite animale, in afara de cele umane. 

Despre una dintre camere, Triclinium Funebre, se spune ca ar fi fost folosita pentru banchete in cinstea mortilor.

Peretii mormintelor, ca si alte morminte egiptene sunt decorati. Aici, la Catacombele din Kom el -Shuqafa, peretii prezinta o fuziune intre iconografia greceasca, romana si egipteana.

Daca veti achizitiona oferte Alexandria si un sejur Alexandria si v-am trezit interesul de a vizita Catacombele din Kom el-Shuqqafa, aflati ca ele se afla in districtul Carmous, pe strada El-Nasareya si au fost descoperite abia in anul 1900, datorita unui magar, pentru ca a cazut in ele. Ne pare rau pentru magar, dar daca nu ar fi fost ele, cine stie cat ar mai fi stat ascunse de ochii turistilor care petrec cel putin un sejur Alexandria.

Daca ati achizitionat oferte Alexandria si un sejur Alexandria, faceti o vizita si la Muzeul National Alexandria, o vizita edificatorie cu privire la vasta istorie a acestui oras, in caz ca sunteti un impatimit al istorie oraselor pe care le vizitati de obicei. Muzeul se gaseste pe strada Tariq al-Horreya, din Alexandria si daca veti trece pragul acestui muzeu, interiorul va va ghideaza prin diferite epoci prin care a trecut Alexandria.

Punctul culminant si cel mai interesant al vizitei la acest muzeu sunt expozitiile de la parter. Fie ca vorbim despre statui sau artefacte, acestea provin din explorarile arheologice subacvatice ale orasului port scufundat Heracleion-Thonis din Golful Aboukir. O vizita in aceasta sectiune a muzeului va va imbogati cultural un sejur Alexandria si, in general, prezenta acestui muzeu si oportunitatea vizitarii sale, ajuta turistii care petrec vacante Alexandria sa inteleaga si sa isi imagineze clasicul oras Alexandria si schimbarile prin care a trecut, de-a lungul timpului, frumosul oras.

Si, fiindca am pomenit despre explorarile arheologice subacvatice, puteti sa profitati de achizitionarea unei oferte Alexandria si a unui sejur Alexandria, puteti si dumneavoastra sa faceti scufundari in Alexandria, dar bineinteles ca ne referim la scufundari deosebite fata de cele pe care le puteti face in Marea Rosie.

Daca ati ales un sejur Alexandria special pentru scufundari, stiti deja ca aici nu este vorba despre despre recifuri de corali, superb colorate si despre viata marina.  Pentru cei care nu stiu, insa, aflati ca ite-urile de scufundari din zona Eastern Harbor sunt pentru a explora ruine subacvatice antice. Insa, trebuie sa stiti ca vizibilitatea subacvatica este scazuta la scufundarile din Alexandria, insa arheologii subacvatici au gasit aici multe bogatii in ultimii ani, expuse acum in muzeele din Alexandria. 

Daca veti achizitiona oferte Alexandria si un sejur Alexandria, aflati ca oportunitatile de scufundari recreative sunt centrate in jurul Portului de Est, dar va veti alege cu o experienta fascinanta subacvatica. Palatul Cleopatra este unul dintre monumentele scufundate din Alexandria, care se spune ca a facut candva parte din vechiul oras Alexandria. Nu se stie daca Cleopatra a calcat prin vreo camera a acestui palat, totusi, chiar daca ii poarta numele.

Ce iti va placea in  aceste vacante Alexandria subacvatice, este ca te vei afla in completa siguranta, caci, chiar de nu esti un excelent inotator, vei fi insotit de un profesionist sub ape. Cand va planificati calatoria in Egipt, tineti cont si de aceasta activitate memorabila, pe care o puteti adauga pe lista de obiective turistice a unui sejur Alexandria. Cine stie peste ce comori ascunse sunteti menit a da!?

Apropo de comori, Sinagoga Eliyahu Hanavi este una dintre cele doua sinagogi ramase in Alexandria, din 12 sinagogi, in trecut, ceea ce reflecta o comunitate evreiasca pe cale de disparitie. Sinagoga se afla situata in centrul orasului Alexandria, si in anul 2012 a fost inchisa, din motive de securitate, dar ramane un un simbol al pluralitatii istorice a Egiptului, cand indiferent de religie, locuitorii lucrau si traiau in buna pace spirituala. In anul 2017, guvernul egiptean a anuntat un proiect de restaurare a sinagogii, iar cand a fost redeschisa, in ianuarie 2020, se spune ca la ceremonie au fost prezenti doar 3 evrei. Adevarat sau nu, fatada acestei sinagogi este superba si, daca treceti prin zona, in cadrul unui sejur Alexandria, din intamplare sau voit, opriti-va un timp, pentru a contempla stilul sau arhitectural, neogotic.

Daca sunteti posesorii unei oferte Alexandria si ai unui sejur Alexandria, puteti face o vizita la si in Moscheea Abu Abbas al-Mursi, care a fost construita in 1796 peste mormantul omului sfant sufist din secolul al XIII-lea Abu Abbas al-Mursi si, de aici si numele acestei moschei. Moscheea este un loc de pelerinaj, dar este deschisa si pentru vizitatorii non-religiosi. Retineti ca la intrare exista un loc unde va veti lasa incaltamintea si veti intra desculti inauntru, dar pana la un punct, fiindca nu va veti putea plimba in voie. Femeile isi vor acoperi capul si se vor imbraca decent, obligatoriu. Puteti sa si inchiriati imbracaminte speciala, dar nu este obligatoriu, atata vreme cat aveti o imbracaminte decenta pe dumneavoastra. Gasiti moscheea pe strada Mohammad Karim.

O alta atractie turistica, daca veti alege oferte Alexandria, ca sa petreceti un sejur Alexandria este frumosul Palat Ras el-Tin. Asa cum si dumneavoastra veti alege petrecerea unui sejur Alexandria ca o evadare de vara, pentru litoralul Alexandriei, asa si acest palat a fost candva un loc de cazare a sultanilor egipteni, cand caldura din desert a Cairoului devenea prea greu de suportat. In zilele noastre, insa, palatul este folosit de marina egipteana, astfel ca este exclusa o vizita aici, dar monumentala fatada alba va da bine in pozele dumneavoastra de vacanta.

Printre atractiile turistice ale Alexandriei se numara si Amfiteatrul roman antic, un sit arheologic situat in Kom El Dekka. Amfiteatrul este considerat a fi cel mai important monument greco-roman din Egiptul de astazi, asa ca includeti-l in pachetul dumneavoastra de oferte Alexandria si sejur Alexandria, in caz ca va inspira sugestia noastra. Este unul dintre obiectivele turistice pe care le include aproape orice tur al orasului.

Situl arheologic a fost descoperit undeva, in anii 1960, cand s-a vrut a se contrui un ansamblu de noi locuinte, aici. Asa s-a descoperit ca pe langa ramasitele teatrului antic, exista si ramasite ale unui templu ptolemeic, a unei bai romane si a catorva vile din epoca romana. Lucrarile de excavare a Vilei Pasarilor, spre exemplu, au scos la iveala podele mozaic bine conservate, vechi tocmai din secolul al III-lea. 

Daca ati achizitionat oferte Alexandria si un sejur Alexandria, nu ocoliti  Muzeul Cavafy, care este dedicat unuia dintre personajele literare foarte celebre ale orasului, Constantin Cavafy, un poet grec alexandrin apreciat mai mult dupa moartea sa. Cavafy a fost si jurnalist si functionar public, si mai putin recunoscut pentru poezia sa, desi poemele sale surprinde din abundenta istoria vasta a Alexandriei. Daca veti vizita muzeul, el se afla pe strada Sharm el-Sheikh, Alexandria.

Daca veti ajunge in Alexandria, achizitionand oferte Alexandria si un sejur Alexandria de la agentia noastra, Eurotrip, aflati ca, multe dintre atractiile din Alexandria se afla pe sau in apropiere de Corniche Road, bulevardul superb si larg al orasului de pe malul apei. Aici veti gasi si foarte multe hoteluri unde sa va cazati, daca ati hotarat petrecerea unei vacante Alexandria si in acest fel, nu numai profitand de soare si de litoralul Alexandriei.

Se spune ca cele mai bune doua zone pentru restaurantele care servesc peste proaspat sunt portul si cartierul muncitoresc Anfushi. Daca veti petrece un sejur Alexandria, veti observa ca Anfushi este cea mai animata zona a orasului. Zona are multe cafenele traditionale si se simte in aer, peste tot, mirosul peste la gratar.

Si, in sfarsit, daca ati achizitionat oferte Alexandria si un sejur Alexandria, nu ratati o ratacire prin principala souq (piata) din Alexandria. Chiar daca nu va veti cumpara vreun suvenir de aici, veti surprinde esenta vietii alexandrine sau macar o parte din ea, in functie de momentul de vizita ales.

Oricum ar fi, retineti ca, spre deosebire de cea mai mare parte a Egiptului, sezonul de varf al Alexandriei este la mijlocul verii, cand se pare ca jumatate din localnicii din Cairo vin aici pentru briza marii. Atentie, insa, fiindca si preturile sunt mai mari in aceasta perioada de varf, ca oriunde, de altfel. 

Asadar, daca v-am fost de folos cu cele cateva informatii, speram sa alegeti de la agentia noastra, Agentia Eurotrip,  o vacanta de neuitat in minunata Alexandria si pe litoralul sau!