Skipass inclus!
Zermatt - Diversitate şi farmec!

Zermatt este centul turistic din regiunea Wallis aflat la 1608 m. De aici aveţi acces în imensa Ski-Arena care se întinde în jurul Matternhorn până în Italia. Centrul balnear este plin de viaţă. Posibilităţi de cumpărături, diferite evenimente şi activităţi pentru timpul liber cum ar fi patinaj, curling sau săniuş asigură buna dispoziţie pe lângă pârtii. În ciuda turismului Zermatt nu a pierdut nimic din farmecul original. Nu veţi găsi aici "păcate arhitectonice" ale altor staţiuni sub formă de blocuri ci arhitectura tradiţională regională. Zermatt este o localitate fără trafic auto unde vă puteţi deplasa cu tramvaiul, autobuzele sau romantic cu trăsura trasă de cai. Nenumărate trasee pentru drumeţii de iarnă care conduc către sate inedite sau pe terase panoramice cu privelişte către Zermatt, Täsch şi Randa. Plimbări cu rachetele de zăpadă de pe creasta "Gornergrat" pe Rifflberg. Cu instalaţia pe cablu Gornergratbahn ajungeţi pe "platoul Gornergrat" de unde vă puteţi bucura de o privelişte minunată la Monte Rosa şi Matterhnorn. Nu pe munte ci în munte vă aşteaptă o experienţă deosebită atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari: un palat de gheţar. Frumoasa peșteră de gheață se află pe domeniul schiabil Matterhorn un paradis glaciar direct în gheţar, 15 m sub suprafaţa solului. Cu un lift ajungeţi într-o lume de ghiaţă veşnică. În "palatul" glaciar vă aşteaptă o lume de basm cu sculpturi de ghiaţă şi cristale de ghiaţă. Prin tunelul glaciar trece Eisrutschbahn, unde aveţi bănci din gheaţă învelite cu blamă. Palatul glaciar este cu siguranţă punctul culminant al excursiei pentru fiecare membru al familiei.

Nici în afara pârtiilor nu vă va lipsi nimic în Zermatt. După distracţia pe pârtii puteţi aluneca direct în oferta de Après-Ski şi viaţă de noapte. La "Hennu Stall" la coborârea de vale de la Furi la Zermatt mixează diferiţi DJ´s pentru super ambient. În plus vă aşteaptă şi "Cervo", cu o vedere minunată asupra staţiunii al cărei unic local Ski-in-Ski-out este. Perfect pentru a încheia ziua în mod elegant. Strada gării este cea mai activă din punct de vedere a Après-Ski şi în acelaşi timp principala stradă comercială, cu multe magazinaşe şi muzică live. Dacă vă interesează ceva mai liniştit puteţi alege dintre peste 90 de restaurante, gastronomia oferită este de la tradiţional elveţiană la "Schwyzer Stübli" până la internaţională la "The Pipe", unde se serveşte un amestec de feluri de mâncare africane, indiene, mexicane şi tailandeze. În plus puteţi juca şi tenis, patina, face căţărări sau parapantă. Zona înconjurătoare oferă de asemenea multe atracţii culturale, o vizită la muzeul Matterhorn merită făcută neapărat.

Cu skipass-ul "Zermatt" aveţi acces la 200 km de pârtii. Cele 32 de instalaţii pe cablu vă duc comod la diversele pârtii. Printre ele se numără şi cea mai la altitudine 3S-cabină din lume. În regiunea fabuloasă de schi nu lipsesc superlativele. Cu aproape 3883 m altitudine emblematicul Matterhorn, paradisul glaciar, este domeniul schiabil aflat la cea mai mare altitudine. Instalaţiile pe cablu de pe Klein Matterhorn ajung la 3883 m altitudine şi duc la staţia de schi aflată la cea mai mare altitudine din Europa. De aici vedeţi de jur-împrejur 38 de munţi giganţi şi 14 gheţari. Gheţarul Zermatt-Matterhorn este cel mai vizitat din Elveţia pentru că oferă diversitate şi garanţie de zăpadă pe tot parcursul anului. Cea mai lungă pârtie este de 25 km lungime, iar aici găsiţi o varietate de pârtii, de diferite nivele: albastru, roşu şi multe pârtii negre de placul şi nivelul fiecăruia. În total vă puteţi bucura de nenumăraţi kilometri de pârtii - întotdeauna cu vedere la Matterhorn. Cu skipass-ul "International" aveți acces și la zona italiană Cervinia și implicit la mai multe piste, care însumează un total de 360 km (vezi regiunea de schi). Pentru ruta "perfectă" vă recomandăm dintre toate Matterhorn Ski Safari - două pârtii diferite (Safari Silber - argint şi Safari Gold - aur) unde puteţi schia toată ziua ca de vis, fără ca să fie nevoie să folosiţi aceeaşi instalaţie pe cablu de două ori. Începeţi de la Rothorn care trece la Riffelberg, Theodulgletscher, Trockener Steg, paradisul glaciar Matterhorn, Breuil-Cervinia, Testa Grigia şi pentru încheiere treceţi prin Stafelalp pentru a ajunge înapoi la Zermatt. Dacă cea mai lungă coborâre nu este de ajuns, regiunea de schi oferă mai multe specialităţi, printre care se numără şi "Slow Slopes". Pe această pârtie specială toţi schiază controlat şi foarte încet. O pârtie perfectă pentru schiorii precauţi, care nu neapărat sunt în căutarea unei experienţe de viteză. Mai multe Snow-Park-uri şi în total 36 km off-piste asiguraţi pentru freereider completează ideal oferta de schi din împrejurimile Matterhorn.

Oferta de schi fond din jurul Zermatt este mai degrabă mică. O secţiune de 15 km de la trece din Täsch spre Randa, prin peisajul idilic de iarnă. Pârtia la altitudine "Furi-Schweigmatten" este la 1.864 m deasupra nivelului mării şi vedere pe care v-o permite este superbă.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Alpen Resort Hotel, Zermatt, Elvetia