Ziua 1
Plecare ora 06:00 din Bucuresti (PIATA UNIRII - Aleea Dealul Mitropoliei, la baza dealului) pe ruta: Bucuresti - Focsani - Targu Neamt. Vizitam:Ansamblul Manastirii Agapia, cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, detine singura comunitate monahala din tara noastra care poarta numele de dragoste crestina, din grecescul agapis - este impresionant prin pictura - tezaur realizata de catre Nicolae Grigorescu in anul 1858, prin compozitia deosebita, ce imbina elemente ale stilului bizantin cu influete neoclasice si cu arta romaneasca. In incinta manastirii se gaseste un muzeu, care alaturi de tablouri ale marelui pictor, adaposteste lucrari de arta medievala si religioasa, precum si o biblioteca cu un patrimoniu de peste 12.000 de volume.
Manastirea Varatec si-a intemeiat comunitatea, conform traditiei datorita monahiei Olimpiada, care, ajutata de duhovnicul Iosif si de mai multe monahiii, a pus bazele unei mici sihastrii, in jurul anilor 1781-1785. Biserica manastirii, inchinata Adormirii Maicii Domnului, imbina stilul moldovenesc cu elemente noi, aparute in Moldova prin secolele XVIII-XIX. 
Casa memoriala si parcul tematic Ion Creanga sunt locurile in care ne vom intoarce in lumea copilariei, intalnind mult iubitele personaje ale scriitorului Ion Creanga: capra cu trei iezi, matusa Marioara, Smarandita, ursul pacalit de vulpe etc. Parcul este primul parc tematic de pe teritoriul tarii noastre care da viata personajelor unui autor. Casa Memoriala Ion Creanga functioneaza in vechea casa a familiei scriitorului de la Humulesti si inca isi pastreaza scopul initial, anume promovarea vietii si operei autorului, in special a capodoperei literare Amintiri din copilarie. Cazare + cina la Hotel / Pensiune in zona Targu Neamt


Ziua 2
Mic dejun. Vizitam: Rezervatia de Zimbri si Fauna Carpatina Dragos Voda, unde avem ocazia sa vedem in mediul sau natural, cel mai greu animal european de uscat, zimbrul. 
Manastirea Neamt, cel mai mare si mai vechi asezamant monahal din Moldova, declarat monument istoric. Icoana Maicii Domnului facatoare de minuni de la Manastirea Neamt este cea mai veche icoana a noastra, datand din anul 665 si fiind pictata in Lida, patria Sfantului Gheorghe. Aceasta sfanta icoana a fost daruita voievodului Alexandru cel Bun de imparatul Bizantului, Ioan al VIII-lea Paleologul, in anul 1429. 
Manastirea Durau, situata in statiunea balneo-climaterica omonina. Asezarea ei intr-un cadru izolat a facut ca ea sa fie ravnita foarte multa vreme. Pictura din interiorul bisericii manastirii este o capodopera a marelui pictor Nicolae Tonitza, iar icoana mare, argintata a Maicii Domnului, care dateaza din secolul al XVIII-lea se cunoaste a fi facatoare de minuni.
In drumul nostru catre statiunea Durau, vom putea admira si lacul Bicaz cunoscut si sub denumirea de Lacul Izvorul Muntelui, cel mai mare lac antropic, construit pe lacurile interioare ale Romaniei.Timp liber pentru vizita in statiunea Durau. Cazare + cina la Hotel / Pensiune in zona Targu Neamt.


Ziua 3
Mic Dejun. Vom vizita:Cetatea Neamt, unde vom descoperi impreuna tainele acestei veritabile cetati medievale, ridicata in timpul domniei lui Petru Musat. Pozitia strategica de care a beneficiat in evenimentele marcante pe care le-a cunoscut aceasta parte a tarii demonstreaza faptul ca, Cetatea Neamtului, a fost una dintre cele mai bine intarite cetati de care a dispus statul medieval moldovenesc. Epoca de glorie a cetatii medievale de la Neamt corespunde domniei lui Stefan cel Mare care a inteles foarte bine rolul pe care fortificatiile il au in cresterea sanselor de aparare a tarii. Vom admira diferitele Sali ale cetatii, vechiul paraclis, bucataria, monetaria si dormitoarele. 
Muzeul Popa din Tarpesti a fost infiintat de creatorul popular Neculai Popa. Colectiile sale, deschise publicului inca din anul 1977, cuprind: obiecte de arheologie, numismatica, etnografie, obiecte religioase, icoane, pictura naiva, dar si creatii ale lui Neculai si Elena Popa: masti, costumatii pentru spectacolele de iarna, sculptura in lemn si piatra.Plecare catre casa. Sosire in functie de trafic.Pretul include: 
-Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale, 
-ghid de turism atestat, 
-2 nopti de cazare la Pensiune/ Hotel in zona Targu Neamt + mic dejun + cina 

Pretul nu include: 
-cheltuieli personale, 
-intrare la obiectivele turistice - Manastirea Agapia - 5 lei/pers; Manastirea Varatec - 5 lei/pers; Casa Memoriala si Parcul Tematic Ion Creanga - 20 lei/pers; Rezervatia de Zimbri Dragos Voda - 5 lei/adult; Cetatea Neamtului - 24 lei/pers;  
-orice alt serviciu care nu este mentionat.

Avans minim 30% in termen de 7 zile din momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment single: 200 lei / pers

Tarife copii:
Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 40% din pret pachet ( 240 lei ), beneficiaza de loc in autocar.
Copiii cu varste 5 ani - 12 ani cazati cu doi adulti achita 70% din pret pachet ( 420 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
Copiii cu varsta peste 12 ani sau copii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Nota: Locurile in autocar se distribuie incepand cu a doua bancheta in ordinea achitarii avansului.

OBSERVATII:
tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site);
pentru grupuri mai mici de 30 persoane, transportul se va realiza cu minibus sau midiautocar;
transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer, pentru un nr.mai mic de persoane, tariful se recalculeaza;
prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.


Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a)30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b)70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c)100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d)100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e)100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f)100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g)100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h)100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.
vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bucuresti - Targu Neamt
Transport Autocar Targu Neamt - Bucuresti

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din din Brasov catre CIRCUIT 3 ZILE DESCOPERA TINUTUL NEAMTULUI, Toate locatiile, Romania