Skipass inclus!
Grächen - Un basm de iarnă pe Matterhorn!

În micul Grächen, în valea Mattertal, soarele strălucește aproape continuu. Cel puțin statisticile spun că acesta este locul din Elveția cu cele mai puține precipitații. Din fericire, satul este situat pe o terasă însorită destul de înaltă, la 1.617 m, astfel încât turiștii pot conta pe magia albă în timpul iernii, în ciuda vremii de vis. Localitatea Grächen, cu cei 1.400 de locuitori ai săi, este în mare parte lipsită de mașini și, prin urmare, un loc sigur în mod special pentru familiile cu copii. În general, satul și regiunea de schi sunt concepute pentru vacanțe cu copii și familii. Deasupra satului vă așteaptă un domeniu schiabil adaptat copiilor, care este numit "Märchenland" (tărâmul de basm) nu doar datorită garanției de zăpadă. Destinația familială poarte sigiliul elvețian de calitate "Families Welcome", iar părinții cu copii se pot aștepta la servicii corespunzătoare.

Valaisul este unul dintre cele mai impresionante și mai frumoase peisaje din Elveția. Puteți explora natura magnifică din jurul Grächen pe 38 km de trasee de drumeții de iarnă și 23 km de trasee pentru rachete de zăpadă. Pe lângă activitățile clasice de agrement, sporturile distractive cuceresc Hannigalp: cu snowbikes mergeți pe două schiuri atașate unul în spatele celuilalt, păstrându-vă echilibrul cu ajutorul unor schiuri scurte. Stând jos, coborâți apoi la vale cu o viteză uneori amețitoare. Școlile de schi locale oferă cursuri pentru această plăcere neobișnuită. Grächen are oferte sportive pentru familii și în afara pârtiilor. În centrul sportiv Grächen, copiii se pot relaxa în uriașul parc de joacă acoperit, pe castelul gonflabil și altele asemenea, în timp ce părinții lor încearcă peretele de cățărare sau joacă badminton. O rundă de patinaj pe patinoarul natural este o necesitate pentru întreaga familie. În cele din urmă, familiile își pot încheia ziua în Grächen într-o atmosferă confortabilă. Copiii sunt obosiți după o zi palpitantă de schi, iar părinții caută puțină liniște și pace - elemente pe care le pot găsi servind o cină în restaurantele confortabile cu raclette, fondue și altele sau la piscina de la St. Nikolaus. Cu toate acestea, pentru un oraș mic precum Grächen, seara se întâmplă destul de multe lucruri, prin urmare și petrecăreții sunt în elementul lor aici. Primele (și ultimele) pahare de bere pot fi închinate în diverse baruri après-ski, atât în domeniul schiabil, cât și în sat. Cocteiluri, vin, gustări, muzică de petrecere - totul este asigurat. La orele târzii, păsările de noapte pot trece și pe la Sigi's Bar. În locația modernă și, în același timp, rustică, atmosfera de petrecere este întotdeauna la ordinea zilei.

Domeniul schiabil pentru familii Grächen se întinde pe două vârfuri muntoase și 44 km de pârtii acoperite de skipassul "Skigebiet Hannigalp". Destinația, care a fost distinsă cu sigiliul elvețian de calitate "Families Welcome", are o zonă de schi pentru familii pe măsură. Chiar și urcarea spre Hannigalp (2.114 m) se face cu o telecabină extraordinară de poveste. Zece dintre gondolele cu 8 locuri sunt decorate cu teme colorate de basm, în timp ce în interior sunt redate basme ale Fraților Grimm. Aceasta este o modalitate distractivă de a scurta călătoria până sus pentru copii. Și nu vă faceți griji: în orice caz, ei află finalul poveștii înainte de a coborî, deoarece fiecare basm durează exact cât o călătorie cu liftul. În vârf vă așteaptă un adevărat paradis pentru copii. În special familiile și schiorii începători se vor simți ca acasă pe pârtiile ușoare de la Hannigalp. În parcul de familie SiSu, care se află chiar lângă creșă, începătorii vor găsi patru covoare magice, două teleschiuri pentru copii și mai multe pârtii de antrenament pentru o zi de schi plină de satisfacții. Întotdeauna la îndemână este mascota, pasărea de zăpadă SiSu. SiSu vă invită și la cinematograful pentru copii în iglu-ul său, pe pista de snowtubing sau pe caruselul de schi. În creșa "SiSus Spiel- und Schlafnest" din stațiunea montană, copiii în vârstă de până la 2 ani sunt îngrijiți timp de aprox. 2 ore, astfel încât și părinții lor să poată lua o pauză. Dar asta nu este tot. Pentru copiii mai curajoși, Family Funslope cu boxes, jumps, curbe abrupte și un circuit oferă distracție suplimentară. Există, de asemenea, o pistă Skimovie, unde cei mici și cei mari își pot încerca norocul la cursele de schi. Întreaga cursă este înregistrată și poate fi vizionată ulterior. După o porție de carving, întreaga familie poate face un ocol la restaurantul montan de familie Hannigalp cu paradisul jocurilor "SiSu Wolkenland" care se află indoor. Pe lângă toate serviciile pentru copii, nu sunt neglijați nici experții. Cu o pistă neagră de 2 km până la cabana Bärgji, la Hannigalp este asigurată și distracția profesioniștilor pe pârtie. În afară de muntele pentru copii, Seetalhorn (2.868 m) oferă o zonă mai dificilă, cu pârtii exclusiv roșii. Telescaunul cu patru locuri vă duce până la muntele vecin, iar de aici pârtiile roșii oferă acel anumit fior pentru profesioniștii în ale schiatului.

Schiorii de schi fond se pot aștepta la o pistă clasică de 2,1 km, amenajată în mod clasic, care trece prin pădurea dintre Hannigalp și Stafel. De aici puteți zări schiorii alpini într-o zi senină sau pur și simplu vă puteți bucura de priveliște, cu condiția să nu alunecați printr-un pasaj forestier dens. Pentru un alt traseu minunat, fanii schiului de fond trebuie să călătorească puțin mai departe, spre Zermatt. Acolo unde un traseu de 15 km străbate valea dintre Randa și Täsch.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Hotel & Spa Hannigalp, Zermatt, Elvetia

Verifica tarife si disponibilitate